Discovery

Discovery

Discovery wordt de zevende Star Trek televisie serie waarvan de pilot aflevering gepland staat  medio mei 2017. De serie wordt gemaakt voor de Amerikaanse TV maatschappij CBS door Bryan Fuller en Alex Kurtzman. De serie zal in de Star Trek tijdlijn ongeveer 10 jaar voor The Original Series spelen. De hoofdrolspeler in de serie zal dit keer niet een captain zijn maar een vrouwelijke lieutenant commnader.

Over het plot is bekend geworden dat het hoofdpersonage iets heeft dat zo ‘vreemd of buitenaards’ heeft dat zij zelf eerst moet begrijpen en omgaan op de planeet waarop zij woont. Elke aflevering heeft een eigen verhaal, maar er zal ook een doorlopend verhaal zijn tussen de afleveringen, iets wat we sterk in Deep Space 9 , Voyager en Enterprise ook hebben gezien. Verder heeft Bryan Fuller gehint naar een evenement dat al eerder in Star Trek benoemd is, maar nooit is uitgediept in details en verhalen. Inmiddels is duidelijk dat er in ieder geval twee ruimteschepen worden gebruikt in de serie: De Discovery en de Shenzhou.

Sonequa Martin-Green zal de hoofdrol gaan spelen in de nieuwe Star Trek serie . Zij is vooral bekend van de hitserie Walking Dead en zal in Discovery de rol gaan spelen van lieutenant commander Ranisford.

sonequa

Michelle Yeoh zal de rol van Captain Georgiou gaan spelen, boord van het ruimteschip Shenzou

michelle-yeoh-3

 

Doug Jones zal de rol van de buitenaardse lieutenant Saru gaan spelen, een wetenschapsofficier.

doug-jones

Anthony Rapp zal de rol van lieutenant Stamets gaan spelen, ook een wetenschapsofficier, waarvan we weten dat deze zich gespecialiseerd heeft in de microbiologie, met als vakgebied schimmels. Hij zal werken aan boord van het ruimteschip Discovery.

anthony-rapp

Chris Obi zal de rol van Klingon T’Kuvma gaan spelen.

obi

Shazad Latif zal de rol van Klingon Kol gaan spelen.

shazad

Mary Chieffo zal de rol van Klingon L’Rell gaan spelen.

mary

Acteur James Frain zal de rol van Sarek gaan spelen, die we kennen de vader van Spock.

JamesFrain_s

In de Verenigde Staten zal de serie door door CBS All Access worden uitgezonden en in de rest van de wereld (188 landen) door Netflix en door Bell media in Canada. De planning is dat het eerste seizoen uit 13 afleveringen zal bestaan en medio mei 2017 in première zal gaan.