Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

TFD Algemene Leden Vergadering

juni 2 @ 14:00 - 17:00

Let’s get serious !! Een ledenvergadering is een serieuze zaak.

Waarom een ledenvergadering ? En wat houdt een ledenvergadering in ?

De algemene ledenvergadering is het hoogste bestuursorgaan binnen een vereniging. De bevoegdheden die de algemene ledenvergadering toekomen, zijn de bevoegdheden die niet door de wet of de statuten aan andere organen binnen de vereniging zijn opgedragen.De algemene ledenvergadering vindt minimaal eens per jaar plaats.Tijdens deze vergadering legt het (dagelijks) bestuur, het andere bestuursorgaan binnen de vereniging, verantwoording af aan de aanwezige leden. Deze verantwoording valt uiteen in twee onderwerpen. Ten eerste is het bestuur belast met de verantwoording van de activiteiten van het afgelopen jaar, dit is het zogenaamde jaarverslag. Daarnaast dient de penningmeester (namens het bestuur) verantwoording af te leggen over de financiële stand van zaken, dit is het financiële verslag.

In het jaarverslag worden alle activiteiten van het afgelopen jaar besproken. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan eventuele doelstellingen die waren gesteld in de laatste algemene ledenvergadering en sociale activiteiten. Het jaarverslag is dus een verslag over de positie van de vereniging.

Het financiële verslag is van groot belang in de algemene ledenvergadering. Het financiële verslag bevat in ieder geval de jaarrekening, die de financiële positie van de vereniging weergeeft.

Indien de algemene ledenvergadering tevreden is over het presteren van het bestuur, kan zij besluiten om décharge te verlenen. In dat geval kan het bestuur daarna niet meer door de vereniging aansprakelijk worden gesteld voor de tot op dat moment verrichte daden waarover door het bestuur rekenschap en verantwoording is afgelegd. Indien de algemene ledenvergadering niet tevreden is over de geleverde prestaties, kan zij besluiten om een of meerdere leden van het bestuur af te zetten.

Heeft u zelf een vraag?
Mail uw vraag dan voortijdig aan

Engelina Wessel, Secretaris engelina@tfd.nl

Gegevens

Datum:
juni 2
Tijd:
14:00 - 17:00

Locatie

‘t Veerhuis
Nijemonde 4,
Nieuwegein, Utrecht Nederland
+ Google Maps