In memoriam Keith Birdsong

Keith Birdsong was een Amerikaans illustrator, het meest bekend voor zijn werk in de TV en film industrie rondom Star Trek waarvoor hij fotorealistische afbeeldingen maakte van ruimteschepen en castleden variërend van William Shatner tot Chris Pine. Hij gebruikte een speciale zelf ontwikkelde techniek , genaamd “acryl wash” bij het maken van zijn kunstwerken.

In de jaren 90 heeft Birdsong voor Skybox prachtige trading cards gemaakt van StarTrek. Zo kon hij ook McCoy tekenen als weinig anderen. Zo tekende hij onder andere covers voor meer dan 30 Trek romans, zoals Sarek, All Good Things, Q-Squared, Time’s enemy en de definitive Fury, evenals voor het naslagwerk Star Trek chronologie: history of the future. Daarnaast schilderde hij portretten van Kirk, Spock en McCoy voor de Amerikaanse post enveloppen in opdracht ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van Star Trek .

Keith Birdsong, amper 59, geboren en getogen in Muskogee in de Verenigde staten , overleed op 4 juni j.l aan  de gevolgen van auto ongeluk.