Patrick Stewart keert terug als Picard

Sir Patrick  Stewart keert terug als Jean-Luc Picard! De geruchten hingen al enige tijd in de lucht, en het gaat echt gebeuren. Hij maakte dit zelf bekend bij een verrassingsoptreden op de Star Trek conventie in Las Vegas. Voor ons fans is dit geweldig nieuws.

De rol van Jean-Luc Picard in Star Trek  is dé personificatie van de positieve boodschap die de serie wil uitdragen. In vele ontmoetingen en uitdagingen weet Picard  steeds een passende oplossing  te vinden en daarbij de meest belangrijke wet hoog te houden: de prime directive. Hierin staan de normen en waarden beschreven waaraan de mensheid zich  moet houden als het in contact komt met buitenaards leven.

Acteur Patrick Stewart (die ook bekend is bij het grote publiek van zijn rol als Charles Xavier in de X-men films), heeft de rol van Picard op meesterlijke wijze ingevuld en daarmee velen geïnspireerd te handelen zoals Picard dit zou doen. Of, zoals Stewart zelf eens heeft gezegd, in reflectie naar de ontwikkelingen in huidige maatschappij: Deze heeft meer Picards nodig.

Wij zien reikhalzend uit naar de terugkeer van Picard.

Make it so!

meer info: https://nl.wikipedia.org/wiki/Prime_Directive

Bron: https://twitter.com/sirpatstew