Star Trek Online eert Leonard Nimoy

Het computerspel Star Trek online heeft als één van de eersten Leonard Nimoy geëerd en wel in de vorm van standbeelden op verschillende plaatsten in het spel. Het is geweldig om te zien dat onze held Spock zo wordt herdacht. Mede ook door het spontaan maken van een erehaag door de spelers van het spel afgelopen weekend.

LN-STO

Star Trek Online is een  gratis te spelen massively multiplayer online role-playing game (MMORPG). Het spel is 2010 gelanceerd en heeft afgelopen maand haar 5 jarig bestaan gevierd. Hierin is het Star Trek universum nagemaakt en kun je met je eigen ruimteschip vele missies spelen in de Star Trek wereld. Dit als Federation, Klingon of Romulan speler.  De verhaallijn gaat verder na de vernietiging van de planeet Romulus, waar Spock een cruciale rol in heeft gespeeld. Kenners weten dat dit in de bioscoop film Star Trek uit 2009 werd verteld. In Star trek online gaat het verhaal verder en speelt enkele jaren later waarin de ‘Unificationists’ van Spock (uit TNG afleveringen Unification I & II) een nieuwe beschaving aan het stichten zijn op de planeet New Romulus. Dit gaat gepaard met de strijd tegen het overblijfsel van de Romulaanse geheime dienst, de Tal Shiar. Deze wordt geleid door keizerin Sela, de dochter van Tasha Yarr, die de steun heeft van een nog geheimzinnige andere factie, de Iconians.

LN-STO-2

Hett spel is geïntroduceerd met de steun van Leonard Nimoy in o.a. PR campagnes en zo is hij ook te horen in het spel: als je voor het eerst een nieuwe sector binnen gaat. Je krijgt dan een korte uitleg te horen. De makers van het spel zijn hem voor alles erg dankbaar en hebben besloten hem op deze wijze te eren, nu al een succes. En daar blijft het niet bij. Ook zal er een gedenkteken komen voor andere Star Trek helden die ons ontvallen zijn, zoals Gene Roddenberry, Deforest Kelley, James Doohan en Majel Barret. Klik op onderstaande link voor meer informatie.

http://www.arcgames.com/en/games/star-trek-online/news/detail/9079793-leonard-nimoy-memorials

Deze link is tevens de bron van geplaatste afbeeldingen