Star Trek, straks voor elk wat wils

Star Trek is niet alleen leuk zijn voor de fans van vroeger. De franchise moet ook jonge mensen aanspreken die er nog niet bekend mee zijn. ” Zo vertelt Alex Kurtzman.

Kurtzman heeft een plan voor de komende vijf tot tien jaar van de franchise, zegt hij . mogelijk Zo is Star Trek: Discovery, gericht op actiefans, zoals van Star Wars. Picard richt zich op oudgedienden van TNG . “Het plan is om meerdere series te maken.” De gedachte is om dan elk van die series een heel eigen stem en gevoel te geven, zodat mensen ook niet verveeld raken en er klaar mee zijn. De plannen worden ook lang vooruit gemaakt, twee tot drie jaar. “Het kost ongeveer een jaar om van het schrijven tot een eindproduct te komen,” . En daarom is er ook veel tijd nodig voor het ideaalbeeld realiteit is. ( daarmee bedoeld hij zonder meer “Discovery”, dat bij veel oudere star trek fans niet echt in de smaak valt vanwege het feit dat de continuïteit met de andere star trek series niet klopt.)

Hij verteld verder : “Je hebt hier een compleet universum en een groep fans die niet genoeg bediend wordt.” En dus maakte hij een plan voor de komende vijf tot tien jaar aan Trek. “Deel hiervan was het idee om de tijd te nemen en het rustig aan op te bouwen.”

In elk geval werkt men bij CBS nu aan het derde seizoen van Discovery. Eind dit jaar zal de nieuwe serie Picard te zien zijn en ook nog een geanimeerde serie rond de mensen die op de lagere dekken werken ( Lower Decks ), en is ook een serie in de maak rond Captain Philippa Georgiou uit “Discovery .

Met andere woorden : er staat nog heel wat star trek in de start blokken .

Wij zijn in elk geval benieuwd !

Bron : CBS all access , Deadline