Veel aandacht voor het overlijden van Leonard Nimoy

Leonard_Nimoy,_2011,_ST_Con-2k

Vanaf het moment dat bekend werd dat Leonard Nimoy is overleden volgde een ware explosie van berichten over de gehele wereld. Via onder andere twitter, facebook,  radio, televisie, kranten, enzovoort kwamen allemaal lovende berichten over de man die Spock vertolkte en dat doet iedereen die hem lief had goed  Hij heeft iets betekend in de wereld en zal zeker niet snel vergeten zijn.

Een kleine selectie van uitspringende berichten:

In veel gevallen werd de sterfscène en begrafenis van Spock uit The Wrath of Khan aangehaald, vele fans zullen het nu zeker niet droog hebben gehouden.

Barack Obama zei  “Nimoy was er al, lang voordat ‘nerdy’ ‘cool’ werd.

Werd in het spel Star Trek online, waarin de Star Trek wereld is nagemaakt, spontaan door de gamers een erehaag gevormd.

Het AD had een briljante  cartoon van Babs en Beer, geheel in Nederlandes stijl: “Spock is overleden…..das Nimoy !”

In Canada worden 5 dollar biljetten bekrast, om de al veel op Spock gelijkende Sir Wilfrid Laurier er nog meer op te doen lijken :

o-SPOCK-5-BILL-CANADA-570

En natuurlijk bevatte vele berichten de quotes “I have been and allways shall be your friend” en ‘Live Long and Prosper”

En zo waren er nog velen en zullen er ongetwijfeld nog meer volgen. Je zou haast vergeten dat er ook nog een begrafenis was, afgelopen zondag 1 maart, in besloten kring, geheel naar wens van de familie en Joodse traditie (binnen 24 uur begraven, behalve tijdens de Sabbat).

Leonard, Rust in Vrede.