Destination Star Trek Dortmund 27-29 april 2018

Van 27 t/m 29 april 2018 werd in Dortmund de Destination Star Trek conventie gehouden. Deze conventie staat geheel in het teken van Star Trek en heeft een groot aantal Star Trek acteurs aangekondigd:

William Shatner, Nichelle Nichols, Walter Koenig , Mary Chieffo, Mary Wiseman, Shazad Latif, Alexander Siddig, Rene Auberjonois, Nana Visitor, Chase Masterson, Ethan Phillips, Robert Duncan McNeill, Terry Farrell, Kenneth Mitchell, Vaughn Armstrong, Jeffrey Combs, Casey Biggs, Cirroc Lofton, Connor Trinneer, Nicole de Boer, Ira Steven Behr, Max Grodénchik, Gary Graham, , Aron Eisenberg, David Zappone, Dr Enterprise en Jordan Hoffman.

Dan hebben we het nog niet over het Star Trek museum gehad, de kostuums en rekwisieten, de aanwezigheid van Star Trek Online: victory is life crew (DS9)… en nog veel meer!

https://www.destinationstartrekgermany.com/

Een conventie om je vingers bij af te likken…The Flying Dutch was aanwezig met haar promotie stand en was er bij!

Lees hier het verslag van het grootste PR evenement uit de TFD historie.

De conventie begon Koningsdag om 14:00 en dat betekende vroeg opstaan om op tijd in Dortmund aanwezig te zijn om onze stand te kunnen inrichten. De rit was een drie uur rijden en zo arriveerden we tegen 11:00 uur bij de Messe wat ons ruim de tijd gaf alles netjes in te richten. We hadden een mooie plek in de zaal, nabij de artiesteningang en vlakbij parkeren was ook een optie. Dit scheelde een hoop tijd, want we hoefden zo niet ver te lopen met de spullen. En beter nog: via deze ingang kwamen (en gingen) ook alle gasten. Dus zagen wij ze het weekend regelmatig langslopen!

Het opbouwen was zo gebeurd en we trokken al snel de aandacht van onze buren op de beurs:  Duitse, fanclubs. Want onze kraam zag er goed uit !

Om 14:00 uur ging de beurs open en werden drie lange dagen gemaakt. Vrijdag was de beurs alleen open voor de pakkethouders, met de diverse lezingen, fotoshoots, handtekening sessies en de officiële opening om 19:00 uur. Doordat het niet zo druk was, was er voldoende gelegenheid alles te bekijken. De gasten, het museum, het programma en natuurlijk de handelaren. Deze waren niet in grote getallen aanwezig, maar boden voldoende Star Trek merchandise om je keuzes af te wegen. Het programma herhaalde zich nagenoeg op zaterdag en zondag met alleen meer bezoekers  met op zaterdag de drukste dag.

Wij trokken vele mensen met onze stand, de Enterprise banner is met vele fans op de foto gegaan. Ook de diverse stand-ups die we meegenomen hadden trokken de aandacht, zeker de nieuwe Burnham en Lorca. We ontmoetten zo vele fans en hebben een uitermate vermakelijk weekend beleefd. Zie de foto impressie hieronder.