Enterprise

ent

De serie Star Trek: Enterprise, afgekort ENT, vernoemd naar het eerste sterrenschip Enterprise NX01, speelt in een meer nabije toekomst, in verhaallijn nog voor het tijdperk van de oude Star Trek serie TOS, en handelt over de eerste schreden van ruimteverkenningen buiten ons zonnestelsel. De serie kenmerkt zich met een verrassende verhaallijn waarbij vooral de onervarenheid en de kwetsbaarheid van de mensheid op ontdekkingstocht door de ruimte sterk belicht wordt. Net als de na-middeleeuwse zeevaarders koersen we in deze serie een groot onbekend gebied tegemoet.

Scott Bakula Jonathan Archer Captain, gespeeld door Scott Bakula. Mag het ruimteschip Enterprise dan een lange voorbereiding hebben gehad voor de reizen ver buiten ons zonnestelsel, de missie die Archer te vervullen krijgt is allesbehalve ruim van te voren uitgestippeld. Snel moet er geïmproviseerd worden en van Archer wordt de nodige creativiteit verwacht. Archer moet gelijk enkele buitenaardse bemanningsleden dulden en het nodige wantrouwen bij zijn bemanningsleden wegnemen. Hij slaagt daar wonderwel snel in en met uitzonderlijk veel improvisatietalent weet hij en de crew van de Enterprise de meest heikele situaties te overleven.
Dominic Keating Malcolm Reed Lieutenant, gespeeld door Dominic Keating. De introverte Reed is verantwoordelijk voor de veiligheid op het schip en hij blijkt een echte tacticus te zijn. Ondanks zijn teruggetrokken levensstijl blijkt hij al gauw een onmisbare schakel op het schip.
Jolene Blalock T’Pol Subcommander, gespeeld door Jolene Blalock. De van Vulcan afkomstige T’Pol is wetenschapsofficier en ze is waarnemend commandant op de Enterprise. De gehele bemanning moet nog erg wennen aan haar emotieloze karakter en methodiek van werken.
Conner Trineer Charles Tucker III (Trip) Chief Engineer gespeeld door Conner Trinneer. Trip is verantwoordelijk voor de engineering en heeft het met de nog maar kort in de praktijk bekende warp-techniek toch nog behoorlijk wat te stellen. Trip blijkt eveneens een creatieve genius en gaandeweg de missies doet Archer steeds vaker een beroep op hem.
Anthony Montgomery Travis Mayweather Ensign, gespeeld door Anthony Montgomery. Travis is opgegroeid op een transportschip, de ruimtevaart zit in zijn bloed. Als jonge telg monstert hij als stuurman aan op de Enterprise voor zijn eerste echte missie naar het onbekende.
John Billingsley Phlox Chief Medical Officer, gespeeld door John Billingsley. Ook Phlox is niet afkomstig van Aarde, hij komt van Denobula. Phlox is echter een gewaardeerd en gerespecteerd geneesheer die met zijn in eerste instantie wat ongewone behandelmethoden al snel de nodige lof onder de bemanning oogst. Zijn aanwezigheid wordt al snel zeer op prijs gesteld.
Linda Park Hoshi Sato Communication Officer, gespeeld door Linda Park. Hoshi is communicatie officier aan boord van het ruimteschip. Ze heeft een uitzonderlijke talenknobbel en is in het begin wat terughoudend om aan boord te stappen, maar het affiche van de beste job op haar vakgebied spreekt haar aan en ze besluit mee te gaan. Gedurende de serie wordt zij de persoon die het eerste contact tussen buitenaardsen legt.

Star Trek home