The Next Generation

tng

The Next Generation is de tweede Star Trek serie die gemaakt werd, door de fans afgekort tot TNG. Deze werd uitgezonden van 1987 t/m 1993. De serie speelt in de tijdlijn 78 jaar na de eerste serie, werderom aan boord van de USS Enterprise, NCC 1701-D, het vijfde schip in de reeks. De bemanning is wederom multicultureel en laat grote vooruitgang binnen de United Federation of Planets zien. Betere technologie, meer culturen aan boord (een Klingon en een Betazoid officier) en vaak moralistische verhalen over maatschappelijke onderwerpen zoals de doodstraf, abortus en terrorisme. Ook nieuw is de androïde Data, die probeert zo menselijk mogelijk te zijn en op zoek gaat naar de vele facetten en emoties van het leven. In totaal werden er 178 afleveringen gemaakt.

Patrick Stewart Jean-Luc Picard Captain, gespeeld door Patrick Stewart. De Franse kapitein van de nieuwe USS Enterprise is een totaal andere kapitein dan Kirk in de oorspronkelijke Star Trek serie. De meer formele Picard is een ervaren leider en een echte bruggenbouwer.
Jonathan Frakes William Riker Commander, gespeeld door Jonathan Frakes. Commander Riker met bijtitel Number One is na Picard de hoogste officier aan boord. De aanvankelijk onervaren en te snel oordelende Riker ontwikkelt zich vlot tot een gedegen commandant.
Brent Spiner Data Lieutenant Commander, gespeeld door Brent Spiner. De menselijk ogende Data is de androïde aan boord van het schip. In de besloten gemeenschap van het ruimteschip begint bij Data vlot de ontwikkelingsbehoefte te ontstaan om in gedrag en gevoel zoveel mogelijk mens te worden. Dit leidt geregeld tot de nodige komische situaties.
Levar Burton Geordi LaForge Chief Engineer, gespeeld door Levar Burton. LaForge is al blind bij zijn geboorte, maar met een geavanceerde zichtprothese, zijn Visor, kan hij inmiddels meer waarnemen dan ieder ander met de ogen. Dit maakt hem als bekwame technicus uitermate geschikt voor de engineering op het schip.
Michael Dorn Worf Lieutenant Commander, gespeeld door Michael Dorn. Als enige Klingon in Starfleet uniform is Worf bijzonder. De Klingons zijn een ras van krijgers waar eergevoel heel belangrijk is. De Klingons vormen een machtig imperium en zijn niet gebonden aan The Federation. Worf groeit als weeskind op bij menselijke pleegouders en meldt zich als eerste Klingon aan bij Starfleet. Eenmaal aan boord van de Enterprise is het nog geregeld wennen aan regels en gedragsvormen.
Gates McFadden Beverly Chrusher Chief Medical Officer, gespeeld door Gates McFadden. Beverly Crusher geeft leiding aan de medische staf van de·ziekenboeg aan boord, en is als arts verantwoordelijk voor de gezondheid en welzijn van het personeel en de medische veiligheidszaken aan boord van het schip.
Marina Sirtis Deanna Troi Counseler, gespeeld door Marina Sirtis. De van Betazoid afkomstige Troi is raadsvrouw en psychiater aan boord. Betazoids zijn telephatisch en kunnen de emotie van anderen voelen. Dit maakt haar uitermate geschikt bij de eerste contacten die met nieuwe volkeren gelegd worden en is zo van onschatbare waarde voor captain Jean-Luc Picard.
Will Wheaton Wesley Chrusher Ensign, gespeeld door Wil Wheaton. Wesley is de zoon van Beverly Crusher, een technisch wonderkind. Om dit te stimuleren gaat hij in de leer bij chief engineer Geordi LaForge en wordt zo een vertrouwde kracht van de bemanning. Na enkele jaren vertrekt Wesley naar de Starfleet academie om de officiersopleiding te volgen.
Denise Crosby Tasha Yar Tactical Officer, gespeeld door Denise Crosby. Tasha is hoofd van de beveiliging op de USS Enterprise. Na bijna 1 jaar trouwe dienst word Yar dodelijk getroffen in een gevecht met een onberekenbare en gewelddadige entiteit. Haar taak als beveiligingsofficier wordt overgenomen door Worf.
Colm Meaney Miles O’ Brien Transporter chief, gespeeld door Colm Meaney. Als transporter chief zien we Miles O’Brien door de gehele serie terugkeren en is zo betrokken bij de vele missies die de crew beleefd. Dit bleek goed voor zijn carrière want later werd hij Chief of Operations op het ruimtestation Deep Space Nine.
Diana Muldaur Katharine Pulaski Chief Medical Officer, gespeeld door Diana Muldaur. Gedurende het tweede jaar van de ruimtemissie vertrekt Beverly Crusher voor een studieproject. Zij wordt dat jaar vervangen door Dr. Pulaski.

Star Trek home