Star Trek Lower Decks

Star Trek: Lower Decks is een nieuwe spin-off serie. CBS heeft groen licht gegeven voor ten minste twee seizoenen. Hoewel er in het begin sprake van was er een volwaardige serie met acteurs te maken zoals TNG of DS9, gaat het dit keer om een komische animatieserie, met name gericht op een volwassen publiek. De serie gaat over het wel en wee van een stel jonge onderofficieren die allerlei avonturen beleven.

Het verhaal speelt in het jaar 2380. Centraal staan de belevenissen van onderofficieren aan boord van het minste belangrijke Starfleet schip, de U.S.S. Cerritos.

Centraal staan Beckett Mariner (die zich nooit aan de regels houdt), Brad Boimler (die de regels juist veel te strikt opvolgt), Tendi (enthousiast maar onervaren) en Rutherford (die net een cybernetisch implantaat heeft gekregen). De personages krijgen te maken met allerlei professionele uitdagingen, maar moeten ondertussen ook nog proberen om een normaal sociaal leven op te bouwen.

Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen, die begin augustus 2020 in première zullen gaan. De afleveringen duren ongeveer een half uur. Het is tot nu toe nog niet bekend wanneer en op welke zender de serie in Nederland te zien zal zijn. Misschien wel Netflix of Amazon Prime. We wachten af. Het ziet er in ieder geval al heel leuk uit.