‘Star Trek, niet Star Wars: NASA publiceert het maanverkenningsverdrag “Artemis”

NASA publiceert basisprincipes voor het maanverkenningsverdrag. Op vrijdag vormde NASA het toneel voor een wereldwijd debat over de basisprincipes die bepalen hoe mensen op de maan zullen leven en werken, aangezien het de hoofdprincipes van een internationaal pact voor maanonderzoek bekendmaakte, de Artemis-akkoorden.Met de akkoorden wordt beoogd ‘veiligheidszones’ in te stellen die toekomstige maanbasissen zouden omringen om te voorkomen wat de Amerikaanse National Aeronautics and Space Administration ‘schadelijke interferentie’ noemde van rivaliserende landen of bedrijven die in de buurt opereren.Ze zouden bedrijven ook toestaan ​​om eigenaar te zijn van de maanbronnen die ze ontginnen, een cruciaal element om NASA-aannemers in staat te stellen het waterijs van de maan om te zetten in raketbrandstof of mijn maan-mineralen om landingsplatforms te bouwen. De akkoorden vormen een belangrijk onderdeel van de inspanningen van NASA om bondgenoten voor het gerecht te dagen rond haar plan om een ​​langdurige aanwezigheid op het maanoppervlak op te bouwen in het kader van haar Artemis-maanprogramma. , ”Vertelde

NASA: To The Moon (And Definitely Beyond)

NASA-beheerder Jim Bridenstine aan Reuters, verwijzend naar een internationaal pact uit 1967 waarin wordt benadrukt dat de ruimte moet worden gebruikt voor vreedzame in plaats van militaire doeleinden. Het kader zal worden gebruikt als een stimulans voor landen om zich te houden aan de Amerikaanse gedragsnormen in de ruimte, voegde hij eraan toe. “Het is van toepassing op een lage baan om de aarde, het is ook van toepassing op de maan”, zei Bridenstine. De akkoorden verplichten landen ook om standaarden aan te nemen van de Richtlijnen voor het verminderen van ruimteafval van de Verenigde Naties – die de preventie van gevaarlijk ruimtepuin regelen – en het registratieverdrag, die landen zouden verplichten om details van hun “ruimtevoorwerpen” te verstrekken. Het Amerikaanse congres heeft in 2015 een wet aangenomen die bedrijven toestaat de middelen te bezitten die ze in de ruimte delven, maar dergelijke wetten bestaan ​​niet in de internationale gemeenschap. De Artemis-akkoorden, in overeenstemming met het ruimtebeleid van de Trump-administratie, lijken de weg vrij te maken voor bedrijven om de maan onder internationaal recht te ontginnen en er bij landen op aan te dringen soortgelijke nationale wetten in te voeren die de ruimtevaartactiviteiten van hun particuliere sector zouden binden. “Waarom zouden particuliere bedrijven het risico nemen om naar mijnen te gaan als de juridische situatie was dat ze deze niet konden bezitten?” Lori Garver, voormalig adjunct-administrateur van NASA, zei tegen Reuters. “Dus alles wat dit doet om iets op te ruimen, kan de vooruitgang in de ruimteontwikkeling echt helpen bevorderen.”

“om een ​​grotere bijdrage te leveren aan het opbouwen van een gemeenschap met een gedeelde toekomst voor de mensheid”

CHINA EN RUSLAND

Reuters meldde eerder deze maand dat de regering van de Amerikaanse president Donald Trump de Artemis-akkoorden opstelde. In reactie hierop bekritiseerde de

NASA postpones Rogozin visit - SpaceNews.com

Russische ruimtevaartchef Dmitry Rogozin Washington omdat het Rusland had uitgesloten van vroege onderhandelingen over het ruimteverkenningspact, waardoor parallellen werden getrokken met het Amerikaanse buitenlandse beleid in het Midden-Oosten. ‘Het principe van invasie is hetzelfde, of het nu de maan of Irak is. De oprichting van een ‘coalitie van bereidwillige’ wordt opgestart ‘, schreef Rogozin op Twitter. ‘Alleen Irak of Afghanistan komt hieruit voort.’ China zei bereid te zijn met alle partijen samen te werken bij de verkenning van de maan “om een ​​grotere bijdrage te leveren aan het opbouwen van een gemeenschap met een gedeelde toekomst voor de mensheid”, zei een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken in een fax die aan Reuters is gefaxt. De grootte van de veiligheidszones zou variëren afhankelijk van de aard van de site die ze omringen en zou geen toe-eigening zijn, zei Bridenstine.

NASA's $19 Billion 2017 Budget Request: A Summary | Space

Ze zouden het principe volgen dat “in feite zegt dat ik uit de weg blijf, jij uit de buurt blijft, en dat we allemaal in deze ruimte kunnen opereren”, voegde hij eraan toe. Er is echter een vraag over wie de omvang van de veiligheidszones bepaalt, zei Ram Jakhu, universitair hoofddocent aan het McGill University’s Institute of Air and Space Law in Canada. “Veiligheidszones zijn nodig, maar ze kunnen ook worden misbruikt op een manier dat het toe-eigening kan worden.” Maar Mike Gold, NASA’s associate administrator voor internationale betrekkingen, vertelde Reuters dat de taal op moon-mining andere landen geen zorgen hoeft te maken.”De principes die hier naar voren worden gebracht, is niets waarvan we denken dat een verantwoordelijke ruimtevaartnatie het daar niet mee eens is”, zei hij.”

Star Trek: Artemis | Star Trek Expanded Universe | Fandom

Via de Artemis-akkoorden hopen we dat de toekomst veel meer zal lijken op” Star Trek “en veel minder op” Star Wars “door deze problemen voor te zijn,”