Meer star trek met voor elk wat wils

Goed nieuws voor de liefhebbers van Star Trek  . 

Of je nu een doorwinterde fan bent of een “purist”( fans die meer  houden van de Gene Roddenberry  filosofie en originele tijdslijn) of star trek pas ontdekt hebt, streamingdienst  Paramount+ wil elk kwartaal weer een nieuwe serie laten debuteren in de franchise.  Daarnaast  zijn er ook nog eens twee films die eraan zitten te komen: eentje die geschreven wordt door Kalinda Vasquez en eentje die in juni 2023 in de bioscoop komt. Maar er is nog veel meer moois dat op de planning staat.

Tijdlijn debat 

Het opmerkelijke is dat er twee tijdlijnen ontstaan zijn in de star trek franchise : de Kelvin-tijdlijn van J.J. Abrams en de reguliere tijdlijn. Die twee lopen nogal uiteen en de TV series speelden zich tot nu toe min of meer af in de reguliere tijdlijn. Daar zou wel eens verandering in kunnen komen.

Het gerucht gaat bij Giant Freakin Robot de ronde  dat er een televisieserie aankomt die zich afspeelt in de Kelvin-tijdlijn. Het zou dan een serie zijn die mede ontwikkeld wordt door J.J. Abrams.

Helemaal zeker is het daarmee natuurlijk niet; het is nu enkel een gerucht. Maar het zou goed mogelijk kunnen zijn dat er wat meer materiaal komt dat kijkt naar beide tijdlijnen. Eerder werd er al in een van de series gerefereerd naar de Kelvin-tijdlijn.

Een van de nieuwe series is natuurlijk  Star trek New Worlds . Acteur Anson Mount speelt straks de rol van Captain Christopher Pike in deze spin-off van Star Trek: Discovery. De serie herenigt Mount met co-sterren Ethan Peck en Rebecca Romijn.

De serie wordt volgens Mount, die ook producent van de serie is, meer een episodische serie dan eentje met overkoepelende verhalen die over een heel seizoen verteld worden. Tijdens een interview  legde hij uit waarom daarvoor gekozen is.

Episodische oorsprong
“Nou, ik denk dat Star Trek van oorsprong episodisch is,” zegt Mount. “Dat wil niet zeggen dat Star Trek geen andere dingen kan zijn. Star Trek kan heel veel zijn, zoals we in elke iteratie daarvan wel gezien hebben tot nu toe.”

“Het klassieke Trek is echt opgericht met het grote idee van de week centraal. En dat heeft ademruimte nodig. In een structuur waarin je overkoepelende verhalen verteld, moet je zoveel relaties in stand houden, dat er vaak weinig ruimte voor is. Maar dat gezegd hebbende, denk ik dat Discovery dat fenomenaal voor elkaar krijgt en dat ik blij mag zijn daar deel van te zijn geweest. Normaliter heeft het wel echt mijn voorkeur als een serie een overkoepelend verhaal heeft. Maar dit voelde alsof het echt elke week een nieuw thema moest belichten.”

De serie wordt op dit moment opgenomen. Daarna moet deze, in elk geval in de Verenigde Staten, op Paramount+ debuteren.

Een andere klapper is uiteraard Star Trek Picard .

Picard seizoen 2: geruchten en nieuws
OPMERKING:  HIERONDER EEN AANTAL SPOILERS.

Onbekende toekomst
Het eerste seizoen van Star Trek: Picard behandelde twee gebeurtenissen die in het verleden eigenlijk overblijfselen waren van verschillende Star Trek-films: de dood van Data in Star Trek: Nemesis uit 2002 (waar Picard het hele eerste seizoen mee worstelde) en de vernietiging van Romulus in Star Trek uit 2009 (die werd gebruikt om de synthetische mensen te introduceren die de redding van Romulan-vluchtelingen hielpen voorkomen en uiteindelijk de weg vrijmaakten voor Picard om ontslag te nemen bij Star Fleet).

De synths zijn onderhevig aan een ban en Picard wordt gedwongen hen te helpen vanwege twee synthetische tweelingen die verwant zijn aan zijn oude vriend Data. Spoiler alert: dit alles culmineert in Picard die het huis vindt van de oorspronkelijke maker van Data en dat hij aan het einde van het eerste seizoen een synthetisch materiaal wordt om zijn eigen dood te voorkomen. Dit brengt ons bij waar we Picard voor het laatst verlieten – met een nieuwe geïmproviseerde bemanning op het schip La Sirena vliegen, op weg naar welk nieuw avontuur dan ook.

Q
Er is aangekondigd dat John De Lancie’s goddelijke wezen Q een opwachting

zal maken in dit tweede seizoen van Picard.

We weten verder niet veel over de terugkeer van het personage, maar Qs langdurige relatie met Picard uit The Next Generation-serie, inclusief zijn rol bij het introduceren van de mensheid bij het Borg Collective, betekent dat Q van cruciaal belang kan zijn voor de plot van dit seizoen.

Guinan
Misschien wel het beste aspect van het eerste seizoen van Picard was het inhalen van oude personages zoals Jonathan Frakes William Riker en Marina Sirtis Deanna Troi. Het tweede seizoen is bezig met het opzetten van meer van hetzelfde – met  Whoopi Goldberg als Guinan, klaar om terug te keren .

Geordi Le Forge
LeVar Burton bevestigde dat hij in ieder geval discussies had over het hernemen van zijn rol als Geordi La Forge van The Next Generation. Het is niet officieel, maar het zou spannend zijn voor fans om hem weer te zien, aangezien hij een van de weinige hoofdpersonages uit The Next Generation was die in seizoen één niet te zien was.

Brent Spiner
Brent Spiner aarzelde aanvankelijk om terug te keren als Data voor het eerste seizoen van Picard omdat hij dacht dat het leeftijdloze synthetische personage door zijn leeftijd een slecht gevoel zou krijgen, maar hij deed dat voor een paar geselecteerde scènes die in Picards bewustzijn verschenen. Als onderdeel van het eerste seizoen speelde hij echter ook een ander personage, Altan Inigo Soong, de zoon van Datas schepper Noonian Soong en Datas menselijke broer. Stewart leek te laten vallen dat Spiner terugkeert voor seizoen twee.

En wat nog meer…  Maar liefst twee animatie  series: Star Trek Lower decks en Star Trek Prodigy, een eventuele Star Trek Discovery spin off Section 31. En wie weet wat er nog gaat bijkomen..?

Tja en naast al dat moois op de bekende streamingdiensten zoals  Netflix en Amazon is er ook weer Trek op de “gewone” TV in Nederland,  bijvoorbeeld bij Veronica en Spike met veel films en recentelijk  Star Trek Discovery.

Kleine (alhoewel) kanttekening; Wanneer en op welke streamingdienst zal al dit moois in Nederland te zien zijn ?  Daar zit hem nu de crux.  Geruchten gaan dat Netflix  het bij Discovery houd en Amazon heeft een hele kluif aan Picard. Gaat Paramount+ ook in Nederland neerstrijken?  Allemaal vragen die de fans wel bezig houden. Het is wat koffiedik kijken op het moment maar één ding is zeker als wij bij de TFD de ins en outs bij elkaar weten te rapen , dat we er als de kippen bij zullen zijn om het te verkondigen.   Want, we zijn misschien niet de allersnelste maar als het hier staat is het  zeker!! Dus ik zou zeggen hou deze site goed in de gaten.

Dus  fans … hou je vast aan de takken van de bomen want de wervelwind genaamd Star Trek komt in volle vaart op ons af .