Seizoen 2 van Picard komt eraan

De eerste seizoenfinale van Star Trek: Picard werd in maart gestreamd en de show zou oorspronkelijk in de zomer weer in productie gaan voor seizoen twee, maar de pandemie strooide roet in het eten. Nu heeft Jery Ryan, een van de sterren bevestigd wanneer Jean-Luc en de bende weer op de set zullen zijn.

Picard gaat in februari terug in productie genomen worden. In september meldde TrekMovie voor het eerst de productie van Star Trek: Picard’s tweede seizoen stond gepland voor januari 2021, en vorige maand bevestigde acteur Evan Evagora dat het plan ‘januari, januari, januari’ was, maar het lijkt erop dat het plan een beetje vertraging. Donderdag reageerde actrice Jeri Ryan op een fan op Twitter en onthulde een nieuwe startdatum van 1 februari.

In tegenstelling tot Star Trek: Discovery, dat in november met de productie begon van seizoen vier in Canada, wordt Star Trek: Picard gefilmd in Zuid-Californië, dat te maken heeft met een nieuwe golf van COVID-zaken. Hoewel film- en televisieproductie is vrijgesteld van lockdowns, is het geen verrassing dat er extra tijd wordt besteed aan het plannen van de juiste veiligheidsprotocollen. Star Trek: Strange New Worlds zal naar verwachting ook in februari in productie gaan in Ontario, Canada, maar dat moet nog officieel worden bevestigd.

Ryan hernam haar rol van Seven of Nine in seizoen één van Picard en keert terug voor seizoen twee, dat naar verwachting de terugkeer van andere Star Trek-sterren zal omvatten, maar vanaf nu is het enige bevestigde personage dat opnieuw wordt geïntroduceerd Guinan, gespeeld door Whoopi Goldberg.

Andere mogelijkheden waarop is gezinspeeld, zijn onder meer Gates McFadden als Dr. Crusher, LeVar Burton als Geordi LaForge en John de Lancie als Q. Marina Sirtis (Troi) en Jonathan Frakes (Riker) – die beiden in seizoen één verschenen – hebben interesse getoond. ook bij het terugkeren. En er is ook gezinspeeld op dat Brent Spiner zou kunnen terugkeren als Dr. Alton Inigo Soong, een nieuw personage dat in seizoen één werd geïntroduceerd.