Komen er nog star trek films op het witte doek?

Paramount werkte op een gegeven moment aan drie verschillende Star Trek-filmideeën, maar volgens verschillende bronnen zijn alle drie de Star Trek-filmprojecten die ze ooit in verschillende ontwikkelingsstadia hadden, nu volledig geannuleerd.

Dezelfde bron die het nieuws bekend maakte dat Star Trek: Strange New Worlds eraan komt, laat nu het volgende weten: “Paramount is niet langer bezig met het maken van Star Trek-films. Ze zien het meer als een televisiebezit en zijn niet meer bereid om te investeren in toekomstige Star Trek-films. Als één van de shows op CBS echt aanslaat, kan dat veranderen, maar die shows genereren blijkbaar niet genoeg belangstelling. ” Die stopzetting omvat onder andere Star Trek 4, de film die een vervolg zou zijn geweest op Star Trek: Beyond. Op een gegeven moment was het zo goed als zeker dat die er ging komen, het werd zelfs officieel aangekondigd door Paramount. Maar niets is zo onzeker als de toekomst (pun intended).

Chris Pine


De annulering van de toekomstige films van Star Trek omvat ook het vreemde Star Trek-filmproject dat wordt ontwikkeld door regisseur Noah Hawley. Hawley zelf heeft er in het verleden op gezinspeeld door te zeggen dat Paramount zijn film in de wacht had gezet. Maar zijn project staat niet in de wacht, ze hebben het volledig geschrapt. Dat verklaart waarschijnlijk waarom Hawley vrij vrij was om over de plot van de film te praten, na maandenlang geheim te hebben gehouden.

Over het verhaal achter die film zegt hij: Hoe zijn we gekomen van waar we nu zijn tot waar ze toen zijn? En wat gebeurt er als die utopische werkelijkheid wordt uitgedaagd? Er zijn tijden van uitdaging en oorlog waarin we onze waarden helemaal opnieuw moeten bewijzen. Misschien is er een tijd in de Federation waar dit ideaal wordt uitgedaagd en het op zichzelf niet zal overleven. De Federation moet worden gereset bij wijze van spreken. ” Het plan van Noah Hawley klinkt eigenlijk als een vreselijk idee. Nog een stap in de richting van de donkere en sombere Trek die de mooie toekomstidealen die Star Trek zo groot maken, moet afbreken. Noah Hawley werkt nu verder aan seizoen 4 van Fargo. Hij weet dat het voorbij is en daarom concentreert hij zich op zijn Amazon-show.

Quentin Tarantino: My Star Trek Movie Will Be 'Pulp Fiction' In Space –  TrekMovie.com

Helaas betekent het ook dat we nooit het script van de Star Trek-film te zien krijgen, geschreven op basis van een idee van Quentin Tarantino. Dat project was een spin-off van de klassieke aflevering van de originele Star Trek-serie “A Piece of the Action”, waarin de bemanning van de Enterprise een planeet vol gangsters ontmoet. De aflevering waar Captain Kirk een auto moet besturen en “Spocko” is niet geamuseerd met zijn capaciteiten.

the one and only Kirk | Star trek movies, Star trek, Star trek episodes


Dus paramount is klaar met star trek films, althans voor een tijdje. Als Star Trek: Strange New Worlds de grote hit blijkt te zijn waarvan we hopen dat het kan zijn, zal die crew op een dag misschien overstappen op films. Verwacht daarbuiten dat Star Trek in de nabije toekomst bij de televisie blijft, en misschien is dat ook de plek waar het beste het tot zijn recht kan komen.