Captain Janeway komt terug op TV

Tijdens het virtuele New York Comic-Con-panel vandaag heeft Star Trek Universe-showrunner Alex Kurtzman aangekondigd wie de ster zal zijn voor de aankomende geanimeerde kindershow Star Trek: Prodigy: Kathryn Janeway, ingesproken door de enige echte Kate Mulgrew.

“Ik heb heel veel in Captain Janeway geïnvesteerd en ik kan niet wachten om haar te voorzien van nuances die ik nog nooit eerder heb gedaan in Star Trek: Prodigy”, zei Mulgrew, die ook zei dat ze voor het eerst door Kurtzman was benaderd voor de show meer dan een jaar geleden. “Wat spannend om bij deze jonge geesten een idee te kunnen introduceren dat de wereld al decennia lang heeft verbeterd. Om weer aan het roer te staan, zal voor mij op een nieuwe manier enorm voldoening schenken.

” De première van Star Trek: Voyager in 1995 was de eerste keer dat een vrouw de hoofdrol speelde als kapitein in een Star Trek-serie. Voyager eindigde in 2001 na zeven seizoenen, en Mulgrew verscheen kort in Star Trek: Nemesis in 2002, wat betekent dat het bijna 20 jaar zal duren tussen Mulgrew’s optredens als Captain Janeway. Prodigy volgt de avonturen van een groep tieners die een vervallen Starfleet-schip overnemen en samen de melkweg verkennen. Het gaat volgend jaar exclusief in première op Nickelodeon. Meer castingnieuws wordt de komende maanden aangekondigd.