TFD fanclubdag 2014

Auteur: Pim Blokker Categorie: Nieuws

poging3

AANKONDIGING

Op zaterdag 29 november organiseert de The Flying Dutch haar jaarlijkse fanclubdag, welke zal worden gehouden in het Cultuur Centrum te Voorschoten.   Het is 50 jaar geleden dat de eerste pilot aflevering van Star Trek werd gemaakt: The Cage. Helaas werd deze pilot aflevering niet goed genoeg bevonden en moesten we nog twee jaar wachten voordat Star Trek op de buis kwam.  Bovendien bestaat de vereniging in 2014 dertig jaar en gaan we daarom een speciaal tintje aan de fanclubdag geven. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: de dag zal langer duren dan normaal, dus zet deze dag in je agenda en houd hem vrij! Nog niet alle details zijn bekend, maar houd deze website in de gaten voor de laatste informatie. Binnenkort volgen meer details. We zien je op 29 november in Voorschoten!

Read More

Welkom op de vernieuwde TFD site

Auteur: Pim Blokker Categorie: Nieuws

Beste bezoeker,

Welkom op de vernieuwde website van Star Trek vereniging The Flying Dutch. Na een flinke technische tegenslag afgelopen december werden we gedwongen de hele site op de schop te gooien. Het was hard werken en mijn dank aan iedereen die dit mogelijk heeft weten te maken. De TFD is nu klaar voor de toekomst en we hopen de komen de tijd de site nog beter te maken en nog meer te verzien met informatie over de vereniging en natuurlijk Star Trek.

Live Long and Prosper!

Spockgroet 2

 

Read More

Treknology wordt werkelijkheid

Auteur: Pim Blokker Categorie: Nieuws

tricorder

De medische Tricorder is gearriveerd.

Een klein sensortje in de hand van de dokter waarmee hij een patient scant en in de andere een schermpje dat resultaten toont. Onder andere hartslag, bloeddruk, temperatuur en andere essentiele levenskenmerken worden weergegeven en helpen de dokter bij het stellen van de diagnose. In de Star Trek wereld kennen we dit natuurlijk al lang, Dr. McCoy liep daar in de jaren 60 van de vorige eeuw al mee: de medische tricorder. Volgens de fictieve geschiedenis zou de mensheid nog zeker een eeuw moeten wachten op deze technologie, maar deze is er in werkelijkheid nu al!

Het bedrijf Scanadu heeft inmiddels een tweede model Tricorder (de Scout) ontwikkeld die het mogelijk maakt. Na vorig jaar met een prototype te zijn gekomen, hebben ze een model die al veel sneller lichaamsfunsties kan scannen. De verwachting is dat het niet meer lang zal duren voordat deze technologie door zal dringen tot vele huishoudens en wel via je eigen smartphone. Met een app en scanner die echt iets nuttigs te bieden heeft: informatie over je gezondheid. Weer een Treknology die werkelijkheid is geworden!

Bekijk de volgende YouTube video: http://www.youtube.com/watch?v=rKCeoiRhVuI

of bezoek de Scanadu site: http://www.scanadu.com/

 

 

Read More

Rosetta bij de Space Expo

Auteur: Pim Blokker Categorie: Nieuws

 

Het Europese Ruimtevaart Genootschap (ESA) heeft 2014 uitgeroepen tot Rosetta jaar. Rosetta is een ruimtesonde die op weg is naar de komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko waar deze in november op zal landen. Dit is de eerste keer dat dit geprobeerd wordt dus erg opwinden en spectaculair. De sonde werd in maart 2004 gelanceerd en begon zijn lange reis langs mars en aarde. Onze thuisplaneet werd zelf drie keer ‘bezocht’ om de koers naar de komeet in te zetten. Op 20 januari ontwaakte de sonde na een ‘winterslaap’ van 2,5 jaar, een groot succes voor de missie! De Space Expo in Noordwijk staat tijdens de voorjaarsvakantie van 15 februari t/m 2 maart in het teken van Rosetta. Als je meer wilt weten over deze missie ga dan naar de Space Expo en kijk op hun website.

http://www.space-expo.nl/

Rosetta Craft Artist Rendering

Artist impression by Erik Viktor

Read More

In memoriam: Majel Barrett Roddenberry

Auteur: test test Categorie: Nieuws

Op 18 december 2008 overleed Majel Barrett. De ‘Grand Lady of Star Trek’. Niet alleen was zij de vrouw van bedenker Gene Roddenberry, ook speelde zij vanaf het eerste uur mee in de TV serie. Als beoogde nummer twee in rang zou zij een rol gaan krijgen in de bemanning van der USS Enterprise. Dat was in The Cage, de afgekeurde pilot aflevering van The Original Series. In de jaren 60 vonden grote TV bazen deze positie voor een vrouw veel te hoog en zagen vrouwen liever in een meer traditionele rol, idealen die vandaag de dag gelukkig anders zijn. De serie werd herzien en zo werd haar de rol van zuster toe bedeeld, waardoor zijn regelmatig in de serie te zien was. Haar glansrol kwam in de jaren 80 en 90 als Lwaxana Troi in The Next Generation en Deep Space Nine. Het was heerlijk om te zien hoe ze Picard, Qwark of ODO irriteerde! Natuurlijk kennen we haar ook als de computer stem.

Majel, het is alweer vijf jaar geleden dat je aan jou reis tussen de sterren bent begonnen. Je leeft nog steeds in vele harten op de wereld. Je was, en zal, altijd onze vriendin blijven!

 

Read More