LLAP emoji ook beschikbaar voor Android

Auteur: Pim Blokker Categorie: Nieuws

LLAP2

In navolging voor de Apple gebruikers is nu de LLAP emoji ook beschikbaar voor Android. Dat is natuurlijk een goede aanwinst. Want zeg nu eerlijk: wie wens je nu geen Live Long And Prosper toe?

Read More

Bryan Fuller gaat nieuwe Star Trek serie produceren

Auteur: Pim Blokker Categorie: Nieuws

Bryan Fuller
Showtime & MGM premiere screening of "Dead Like Me"
Academy of Motion PIcture Arts and Sciences
Beverly Hills, California United States
June 19, 2003
Photo by Jim Smeal/WireImage.com

To license this image (1958575), contact WireImage:
U.S. +1-212-686-8900 / U.K. +44-207-868-8940 / Australia +61-2-8262-9222 / Germany +49-40-320-05521 / Japan: +81-3-5464-7020
+1 212-686-8901 (fax)
info@wireimage.com (e-mail)
www.wireimage.com (web site)

De naam van de producent en co-schrijver van de nieuwe Star Trek serie is bekend gemaakt: Bryan Fuller. En dat is geen onbekende voor ons Trekkies, omdat hij al eerder betrokken is geweest bij de series Voyager en Deep Space Nine. Wij zijn blij dat het geen onbekende in de Star Trek wereld is en dat het gedachtengoed van Gene Roddenberry in goede handen is terecht gekomen. Wij fans zijn heel nieuwsgierig wat de nieuwe serie gaat brengen en hoe snel deze ook buiten de Verenigde Staten beschikbaar zal zijn. We zullen daarvoor nog een jaartje geduld moeten hebben. Make it so! om met de woorden van Picard te spreken. Wordt 17.01.17 de release datum?

Read More

Nieuwjaarborrel – Update !!!

Auteur: Pim Blokker Categorie: Nieuws

Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie 2016 ov

Op 7 februari aanstaande organiseert de TFD voor haar (oud)vrijwilligers en relaties een nieuwsjaarborrel. Kijk voor meer details in de event kalender en reserveer! Dat kan nog tot 31 januari. Of klik hier

Read More

Prijsvraag

Auteur: Pim Blokker Categorie: Nieuws

Robots-2

In ons laatste magazine van vorig jaar stond een prijsvraag waarin je het boek Robots, Aliens & Popcorn kon winnen, geschreven van George van Hal. We mogen nog een aantal exemplaren weggeven. Weet je de volgende vraag te beantwoorden? Mail deze dan naar redactie@tfd.nl en wie weet win je een exemplaar. Inzenden kan tot 1 februari.

In Robots, Aliens & Popcorn schrijft George van Hal over het onderzoek van Miguel Alcubierre , een theoretisch fysicus die als eerste in een wetenschappelijk vakblad schreef hoe één van de ideeën uit Star Trek werkelijkheid kon worden. Over welk concept publiceerde hij?

A. De tricorder

B. De replicator

C. De warpdrive

D. De transporter

E. Het positronisch brein

Mail deze dan naar redactie@tfd.nl en wie weet win je een exemplaar. Inzenden kan tot 1 februari.

Read More

Geen William Shatner in Star Trek XIII

Auteur: Pim Blokker Categorie: Nieuws

William Shatner

William Shatner zal geen rol spelen in de Star Trek film die komende zomer uit zal komen. Als fans hadden wij dit  natuurlijk gehoopt, zeker omdat Leonard Nimoy wel als Spock te zien was in de vorige twee films. Is het wellicht beter? Daar zullen de meningen over uiteen lopen. Wij zijn in ieder geval erg blij dat onze hobby nog steeds Boldly goes where no man had gone before! In 2016 vijftig jaar Star Trek, een nieuwe film en in 2017 een nieuwe TV serie en in de toekomst film nummer 14. Daar kijken wij als Star Trek vereniging natuurlijk heel erg naar uit. En hopen we dat het gedachten goed van Gene Roddenberry voort blijft leven, zeker als we kijken naar wat er heden ten dage in de wereld gebeurd! Live Long and Prosper!

Read More