In memoriam : Leonard Nimoy 1931 – 2015

Auteur: Pim Blokker Categorie: Nieuws

2015-1 voorzijde

Op 27 februari 2015 overleed Leonard Nimoy, de acteur die één van de grootste personages uit de Star Trek franchise speelde: Spock. Dit karakter is te zien vanaf het prille begin van de serie in The Cage, de afgekeurde pilot, The Original Series, de vele bioscoopfilms die daarna volgden, The Next Generation en  in de laatst verschenen film Into Darkness, zij het in een bescheiden rolletje. Leondard Nimoy wordt erg gemist door de fans, wat blijkt uit de vele bijeenkomsten die het afgelopen jaar stil hebben gestaan bij dit verlies. Dat zal dit jaar niet anders zijn: er wordt wereldwijd gevierd dat het 50 jaar geleden is dat Star Trek voor het eerst op de televisie verscheen. Daarnaast komen er een aantal documentaire uit: For The Love of Spock, gemaakt door zoon Adam en wordt er door zijn dochter Julie gewerkt aan de documentaire COPD: Highly Illogical, over de ziekte waaraan Leonard Nimoy is overleden. Spock zal nog lang voort leven…Live Long and Prosper!

Read More

Nicholas Meyer klaar voor nieuwe serie

Auteur: Pim Blokker Categorie: Nieuws

Nicholas Meyer gaat het team versterken dat de nieuwe Star Trek serie in 2017 gaat maken en zal aan de slag gaan als ‘consultent producer’. Meyer kennen wij natuurlijk van drie Star Trek bioscoopfilms: The Wrath of Khan, The Voyage Home en The Undiscovered Country. Daarmee is een zeer bekende naam aan de nieuwe serie verbonden en dat zal wat ons betreft de kwaliteit ten goede komen. Wij kunnen niet wachten tot de serie er is, al zullen we hier er langer op moeten wachten, aangezien de serie in de VS via CBS betaal TV beschikbaar zal zijn. Er zijn nog geen berichten hoe de serie buiten de VS zal worden aangeboden. Dat zal ongetwijfeld goed komen. LLAP !

Read More

TFD fanclubdag 2016

Auteur: Pim Blokker Categorie: Nieuws

Enterprise

Op 17 september organiseert de TFD haar jaarlijkse fanclub dag, die dit jaar in het teken zal staan van 50 jaar Star Trek. Er wordt nog gewerkt aan de invulling, daarover volgt later meer informatie. Hier hebben we een luxe probleem, want wat laat je zien uit 50 jaar Star Trek ? Er is teveel materiaal beschikbaar om in één dag te laten zien. Kortom, leuke beslissingen die gemaakt moeten worden. Zet 17 september en locatie alvast in je agenda!

Locatie : 2B Home Party Centre te Zoetermeer

Read More

LLAP emoji ook beschikbaar voor Android

Auteur: Pim Blokker Categorie: Nieuws

LLAP2

In navolging voor de Apple gebruikers is nu de LLAP emoji ook beschikbaar voor Android. Dat is natuurlijk een goede aanwinst. Want zeg nu eerlijk: wie wens je nu geen Live Long And Prosper toe?

Read More

Bryan Fuller gaat nieuwe Star Trek serie produceren

Auteur: Pim Blokker Categorie: Nieuws

Bryan Fuller
Showtime & MGM premiere screening of "Dead Like Me"
Academy of Motion PIcture Arts and Sciences
Beverly Hills, California United States
June 19, 2003
Photo by Jim Smeal/WireImage.com

To license this image (1958575), contact WireImage:
U.S. +1-212-686-8900 / U.K. +44-207-868-8940 / Australia +61-2-8262-9222 / Germany +49-40-320-05521 / Japan: +81-3-5464-7020
+1 212-686-8901 (fax)
info@wireimage.com (e-mail)
www.wireimage.com (web site)

De naam van de producent en co-schrijver van de nieuwe Star Trek serie is bekend gemaakt: Bryan Fuller. En dat is geen onbekende voor ons Trekkies, omdat hij al eerder betrokken is geweest bij de series Voyager en Deep Space Nine. Wij zijn blij dat het geen onbekende in de Star Trek wereld is en dat het gedachtengoed van Gene Roddenberry in goede handen is terecht gekomen. Wij fans zijn heel nieuwsgierig wat de nieuwe serie gaat brengen en hoe snel deze ook buiten de Verenigde Staten beschikbaar zal zijn. We zullen daarvoor nog een jaartje geduld moeten hebben. Make it so! om met de woorden van Picard te spreken. Wordt 17.01.17 de release datum?

Read More