Leonard Nimoy (1931 – 2015)

Auteur: Pim Blokker Categorie: Nieuws

Leonard Nimoy 2a

Met grote droefheid hebben wij kennis genomen van het feit dat Leonard Nimoy vandaag, 27 februari 2015, op 83-jarige leeftijd is overleden.

Vorige week werd hij met longklachten opgenomen in het ziekenhuis, waaraan hij ook is overleden. Enige jaren geleden trad hij terug uit het publieke leven, toen bekend werd dat hij leed aan de ziekte COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease, een verzamelnaam voor longaandoeningen),en zijn gezondheid fragiel was.

Wij wensen zijn familie, vrienden en allen die hem persoonlijk gekend hebben veel sterke met dit grote verlies.

Voor ons Trekkies was Leonard Nimoy uiteraard Mister Spock. Zijn karakter groeide uit tot één van ‘s werelds meest bekende TV personages. Emotieloos, met puntige oren en legendarische (zelfbedachte) handgroet zagen wij hem in de jaren 60 van de vorige eeuw in The Original Series voor het eerst op de televisie. Samen met de karakters Kirk (William Shatner) en Leonard ‘Bones’ McCoy (Deforest Kelley) vormde hij de ruggengraat van de Star Trek serie en zorgde hij voor vele hilarische momenten. Later was hij ook te zien in de vele bioscoopfilms en de tweede Star Trek TV serie, The Next Generation, waarin hij een gastrol speelde. Ook was hij te zien in de laatste twee Star Trek films uit 2009 en 2013. Als (mede-)schrijver, regisseur en executive producer had hij een aandeel in drie Star Trek films. Onder de fans was hij erg geliefd, een zeer graag geziene gast op conventies en insprireerde hij velen. We hebben bijna 50 jaar van hem mogen genieten en hij zal erg worden gemist. Al klopt het niet, maar dit bericht sluiten we toch af met met zijn legendarische woorden :

“I have been and ever shall be your friend”, “Live Long and Prosper”.

Leonard, doe de groeten aan Gene, Deforest, James en Majel van ons!

Spockgroet 2

Read More

Missie Aarde

Auteur: Pim Blokker Categorie: Nieuws

aarde-cast

Vrijdagavond 9 januari om 21:45 uur is de Nederlandse sciencefiction comedy Missie Aarde bij de VPRO op NPO 3 in première gegaan. In 2063 en het water staat de wereld aan de lippen, één land  en een groep Nederlandse astronauten gaan op zoek naar een andere thuisplaneet in hun ruimtevaartuig de Tasman. Trekkies zien duidelijk waar de inspiratie vandaan is gekomen, natuurlijk ‘onze’ Star Trek. Een aflevering duurt iets meer dan 20 minuten, en is beschikbaar via programma gemist, dus kijken!

Of via deze link (zolang deze beschikbaar is)

http://www.vpro.nl/programmas/missie-aarde/over.html

 

Read More

Gelukkig Nieuwjaar

Auteur: Pim Blokker Categorie: Nieuws

The Flying Dutch wenst iedereen een gelukkig en gezond 2015.

Live Long and Prosper!

Read More

Willam Shatner te horen op de TV

Auteur: Pim Blokker Categorie: Nieuws

Wie goed luistert naar de Arke reclame die momenteel op de televisie wordt uitgezonden, herkent de stem van William Shatner hierin in het filmpje ‘About a Smile’. De tekst die hij zegt komt uit de Bohemian Rhapsody van Queen. Al is hij ruim de tachtig gepasseerd, de goeie ouwe Bill is nog steerds actief! Het filmpje te zien op:

http://reclamewereld.blog.nl/campagne/2014/12/30/eenogige-teddybeer-miles-en-william-shatner-leuk-spotje-arke

Of voor de hele Rhapsody:

Read More

Star Trek XIII: première 08 juli 2016

Auteur: Pim Blokker Categorie: Nieuws

Star-Trek-Revell-USS-Enterprise

Jawel, de feestdagen heeft Star Trek een leuk cadeautje gegeven: de releasedatum van de 13e bioscoopfilm: 8 juli 2016. Regisseur Justin Lin gaat de film maken. Ja want kenners weten natuurlijk waar J.J. Abrams mee bezig is, in een ‘Galaxy far, far away’! De datum komt perfect uit: in het jaar dat Star Trek 50 jaar bestaat. Voor Trekkies belooft 2016 een goed jaar te worden!

Read More